Categories
Uncategorized

Pyöräily Turussa

Turku on tunnettu kauniista saaristosta ja historiallisesti merkittävistä nähtävyyksistään. Tämä kaupunki tarjoaa Suomen henkeäsalpaavimpia näköaloja, joten se on loistava paikka tutustua pyörällä. Olitpa sitten ammattipyöräilijä tai vasta aloittelija, kaupungissa on runsaasti vaihtoehtoja pyöräilyn harrastajille. Turussa on laaja pyörätieverkosto, joka yhdistää monia kaupungin eri alueita. Pyörätiet on merkitty selkeästi ja niitä on helppo seurata.

Turun kaupungin nähtävyydet

Turun kaupungissa on paljon nähtävää kuten Turunlinna, Luostarinmäen käsityöläismuseo ja kuuluisa Kauppatori ja ne ovat kaikki helposti saavutettavissa pyörällä. Jos haluat pitää tauon pyöräilystä, poikkea Turun kauppatorille nauttimaan hyvästä ruoasta, juomista ja viihteestä. Kaupungissa on myös useita polkupyörävuokraamoja, joten on helppo ottaa pyörä ja tutustua kaupunkiin kahdella pyörällä. Turussa on loputtomasti mahdollisuuksia pyöräilijöille aina leppoisista rantamatkoista haastavampiin reitteihin puistojen tai metsien halki. Pyöräteiden verkosto mahdollistaa myös pyöräilijät voivat tehdä lyhyitä matkoja tai ympärivuorokautisia matkoja.

Turun pyöräilytapahtumat

Kaupungissa järjestetään myös monenlaisia pyöräilytapahtumia ympäri vuoden. Vuoksi Classic on vuosittainen tapahtuma, joka järjestetään kesäkuussa ja joka sisältää ajeluja kaupungin kauneimpien nähtävyyksien ympäri. Tarjolla on myös lyhyitä pyöräretkiä, kilpailuja ja muita pyöräilyaktiviteetteja kaikenikäisille. Pyöräily on tärkeä osa kaupungin kulttuuria, ja kaikille on tarjolla runsaasti mahdollisuuksia osallistua pyöräilyyn. Turku on myös tunnettu jalkapallo liigastaan ja vuosittaisesta jääkiekkoturnauksestaan. Monet Englannin mestaruussarjan fanit pääsevät helposti pyörällä vierailemaan Turun Veritas Stadionilla jossa Turun jalkapalloliigat FC Inter Turku ja Turun Palloseura usein harjoittelevat.

Kaupungissa järjestetään myös vuosittain kesäkuussa pyörämessut, joissa pyöräilijät eri puolilta Suomea kokoontuvat esittelemään uusia pyöriä ja tutustumaan pyöräilykulttuuriin. Kesällä Turku järjestää monen muotoisia tapahtumia ja monet urheilutapahtumat ovat aktiivisia. Esimerkiksi Turun jalkapalloseurat pelaavat useita pelejä jonne jalkapalloa seuraavat pääsee helposti pyörällä katsomaan matseja livenä.

Turun saaristo

Turun saaristossa pyöräily on yksi Suomen kauneimmista kokemuksista. Voit tutustua saariin, uida tai vain nauttia rauhallisesta ilmapiiristä. Saaristo on tunnettu upeasta luonnostaan, jossa metsät ja avoimet niityt ulottuvat horisonttiin asti. Pyöräily saaristossa tarjoaa pyöräilijöille monia henkeäsalpaavia näkymiä, kalliorannikolta avomerelle ja idylliseen metsämaisemiin. Saarilla on paljon nähtävää ja koettavaa, mutta muista olla tietoinen paikallisista määräyksistä, sillä joillakin alueilla tarvitaan erityislupia.

Pitkien saaristolenkkien jälkeen voit rentoutua vaikka lauttamatkalla takaisin mantereelle. Näin sinulla on mahdollisuus ihailla viehättäviä maisemia ja saariston rauhaa. Turussa on monta majapaikkaa johon on helppo päästä rentoutumaan pitkien saaristolenkkien jälkeen.

Pyöräreissu Turkuun

Pyöräily Turussa on unohtumaton kokemus ja loistava tapa tutustua kaupunkiin. Etsitpä sitten pitkiä ajeluja upeita polkuja pitkin tai vain leppoisaa kävelyä saariston halki, pyöräily Turussa tuo sinut lähemmäs luontoa ja antaa sinun arvostaa tämän historiallisen kaupungin kauneutta. Suunnittele seuraavan kauden pyöräreissut Turkuun ja hyödynnä sen kauniit nähtävyydet, erinomaiset pyöräilyreitit ja monet tapahtumat! Kun tutkittavaa on niin paljon, ei ole ihme, että pyöräilyn harrastajat pitävät tätä ihanaa kaupunkia ihanteellisena matkakohteenaan.